5 důvodů, proč uvažovat o virtuální adopci

Zpět na všechny články

Virtuální adopce koček je skvělý způsob, jak pomoci zvířatům v nouzi. Mnoho koček trpí a potřebuje pomoc, ale nemohou být adoptovány kvůli různým důvodům, jako je vážná nemoc nebo chování neslučitelné s adopcí. Virtuální adopce je snadná a zvládne ji každý.

5 důvodů, proč uvažovat o virtuální adopci

Jak funguje virtuální adopce?

Virtuální adopce funguje tak, že si vyberete kočku, kterou byste chtěli podpořit a pravidelně přispíváte na její péči, zdravotní prohlídky, jídlo a další potřeby. Snad každý spolek nebo útulek má několik kočiček, které se pro klasickou adopci nehodí a je možné je adoptovat pouze virtuálně. I u nás takové najdete.

Virtuální adopce může být pro vás skvělé řešení, pokud vy sami nemůžete kočičce z různých důvodů poskytnout domov, ale chcete pomoci. Pokud stále hledáte důvody, proč do toho jít, my pro vás máme hned 5 takových:

Pomáháte kočce v nouzi

Kočky ve virtuální adopci jsou často nemocné, mají trvalé následky po nehodách, psychické problémy nebo problémy s chováním, což znamená, že nemohou být adoptovány. V útulku zůstávají až do konce svého života, a i když je velmi milujeme, znamená to pro útulek i dlouhodobé výdaje. Tím, že takovou kočku finančně podpoříte, pomáháte jí získat lékařskou péči, jídlo a přístřeší a naším prostřednictvím i spokojený zbytek života.

Poskytujete finanční podporu útulku

Podpoříte také činnost útulku, který díky vašemu pravidelnému příspěvku v rámci virtuální adopce, může ostatní finance využít na pomoc dalším kočkám. Když víme, že máme pokryté náklady na kočičky ve virtuální adopci i v době, kdy jsou výdaje za ostatní kočičky opravdu vysoké, hned se nám klidněji spí.

Virtuální adopce je snadná

Virtuální adopce koček je velmi jednoduchá. Stačí vybrat si kočku, kterou chcete podpořit, a následně posílat pravidelný příspěvek na její péči. O kočku se staráme my a vám tak odpadají starosti s cestami na veterinu, s výběrem krmiva, čištěním záchůdku nebo hledáním někoho, kdo se vám o kočku ve vaší nepřítomnosti může postarat. Zkrátka máte virtuálně zvířátko, o které se staráme společně. Vy finančně a my prostorem, časem, krmivem a láskou.

Dostáváte zprávy o tom, jak se kočce daří

Náš útulek nabízí virtuálním adoptivním rodičům možnost zasílání fotografií a zpráv o zvířeti. Budete v obraze a pravidelně vás budeme informovat o tom, jak se „vaše“ kočička má a co je u ní nového. Pokud je na tom kočička psychicky dobře, můžete ji po domluvě i navštívit.

Máte dobrý pocit, který vás (skoro nic) nestojí

Pokud se rozhodnete pro virtuální adopci, můžete každou noc usínat s pocitem, že je na světě minimálně jedna duše, které jste pomohli mít důstojný a krásný život. A takový pocit je k nezaplacení!


Kočky k virtuální adopci

Odebírejte Fouskozpravodaj do vašeho e-mailu

Přidejte se k našemu e-mailovému Fouskozpravodaji, občas vám pošleme přehled o tom, co se ve Fouskách stalo zajímavého. Třeba jaké máme nové kočky, kdo šel do adopce, zajímavé články nebo užitečné informace.